top of page
The cat, the rat and a motorcycle (anem tots de viatge)
 
 
 
 
 
 
 
Edat del públic: 5 – 12 anys
MÚSICA EN VIU. TRES ACTORS/MÚSICS A L'ESCENARI.Un conte musical original en anglès i català sobre les diferències, l'amistat i la comunicació.
Una rata de Barcelona i un gat de Brighton emprenen un viatge i acaben trobant-se a mig camí entre els seus dos països.

Cada personatge pensa anar de viatge al país dels seus somnis. Finalment, no arribaran on pensaven però després de la desil·lusió, s’adonaran que han arribat a un país encara més encantador, el país de les llengües, del coneixement i de l'amistat. Per entrar-hi, seran ajudats pel narrador, un colom missatger que els farà de traductor i de professor.

Tres músics, actors i cantants interpreten aquest conte original en anglès i català. Arrossegaran els nens a un curs d'anglès interactiu, musical, viu, i amb humor!

 


NOTA DE L'AUTOR:


Músic, actor i pedagog, el fet d'haver viscut i treballat en diferents països i d'haver tingut sempre curiositat pels idiomes i les diferents cultures m'ha portat a fer diferents constatacions.
En primer lloc, com a músic, estic convençut que la música i l'estudi d’una llengua tenen molt en comú: l'atenció cap a allò que s'escolta, la reproducció, i la imitació. Aquestes dues disciplines també tenen una dimensió lúdica i creativa molt forta.
Com a pedagog que està en contacte amb els infants, a tot arreu he pogut adonar-me que els nens, influenciats per diversos factors, tenen malauradament tendència a jerarquitzar les llengües. Segons els països, els nens consideren clarament la seva pròpia llengua com a superior o inferior respecte a la llengua del país veí.
A partir d'aquí, em proposo estrènyer el lligam entre idiomes i música mitjançant el teatre per tal de permetre als nens de Catalunya viure de manera diferent les relacions entre les llengües. Amb els valors d'intercanvi i de solidaritat que comporta “aprendré la teva llengua, i t'ensenyaré la meva”.
Aquest espectacle posa en un mateix nivell el català, l'anglès i el francès, i pretén, amb música i amb humor, despertar i consolidar l'interès dels nens per les llengües.


Christophe Sainsot TintouOBJECTIUS PEDAGÒGICS: 

 

- Estimular el valor de l'amistat
- Sensibilitzar els nens sobre la importància de parlar altres llengües
- Poder seguir un espectacle en diferents llengües
- Gaudir d’un espectacle en directe
- Motivar la participació en un espectacle en directe  

NOTA DE ESCENOGRAFIA:


“The cat, the rat and the motorcycle” és un espectacle que s’adapta a tot tipus d’espai. Els tres personatges, tres viatgers que sempre fan tard,  arriben amb maletes, caixes i instruments de música (contrabaix, guitarra, mini bateria amb percussions, mini piano) i expliquen un conte fent tots els canvis de vestuari a la vista de  l’espectador. La interacció amb els infants es fa naturalment. El nombre de nens i l’espai triats decidiran la necessitat de sonorització. Es pot organitzar un mini debat entre els actors i els nens després del espectacle.

bottom of page